lauantai 2. helmikuuta 2013

Jopo Kööpenhaminassa!

Toinen kerta, kun bongaan Jopon Kööpenhaminassa.
Siinä se on. Suomen lahja pyöräilylle.
Oli tosin hieman debaattia veljeni kanssa siitä, onko Joposta edistämään pyöräilyä vai onko (oliko) se vain trendikäs esine.

Onhan se ylihinnoiteltu ja välitys on ihan karmea, joten ei siitä esim. työmatkapyörää (>5 km) saa, mutta parempi sekin kuin ei mitään.

En usko, että käy kaupaksi Köpiksessä, täällä Jopo muistuttaa enemmän lainattavissa olevia citypyöriä kuin kunnon menopelejä. En muuten kannata citypyöriä mihinkään kaupunkiin - niillä on kamala ajaa. Parempi että olisi paljon pyörävuokraamoja - ajaa saman asian eikä maksa kaupungille miljoonia.

Mitä mieltä olette Jopoista tai ilmaisista kaupunkipyöristä?

4 kommenttia:

 1. Kyllä kaupunkipyörissä on se helppous eri luokkaa, kuin pyörävuokraamossa. Mutta ei sitä systeemiä tarvi vetää överiksi.

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä helppoudesta, parin tunnin pyöräilyyn ei ehkä kannata nähdä vuokraamisen vaivaa. Mutta citypyörien ylläpito on älyttömän kallista - koska osa niistä päätyy ilmeisesti kanaaliin:)

  Kööpenhaminan kaupunki luopuu niistä nyt - 17 vuoden jälkeen. Kaupunki budjetoi noin 20 miljoonaa euroa (!) pyöräilyyn, siitä ei riitä citypyörille rahaa...

  Citypyörä & turisti. Se on huvittava näky, kun turistit, jotka näyttävät olevan ensi kertaa pyörän selässä, kiemurtelevat citypyörillä pyörätiellä. Yritäpä ohittaa ne sulavasti...

  VastaaPoista
 3. Toi on kyllä joo kallista toi huoltaminen jne. Helsinkihän on ottamassa nyt uudestaan kaupunkipyöriä takaisin käyttöön. Systeemistä ei vielä ole tietoa, kun sitä vielä kartoitetaan. Saas nähdä miten sille käy sitten.

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti ei floppaa. Jos pitäisi valita citypyörien tai uusien pyöräteiden välillä (rahoituksen ollessa niukkaa), valitsisin aina pyörätiet!

  VastaaPoista