keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Kisailu työmatkalla - voittoisat taktiikat top 3

Pieni kisailu piristää aina viikoittaista työmatkarutiinia. Pulssi nousee ja uusi ennätys syntyy varmasti. Työmatkapyöräily saattaa jopa käydä urheilusta!

Yleensä se alkaa siitä, kun joku ohittaa minut - kisa alkakoon!

Näillä vinkeillä parannat kisavauhtiasi kaupungissa:

1. Valojen lukeminen

Opettele reittisi liikennevalojen rytmi. Kun tiedät tasan tarkkaan, milloin vihreä vaihtuu sinulle, voit lasketella hiljaa valoihin ja saada lentävän lähdön. Tällä tavalla saat helposti sadan metrin etumatkan vastustajaasi - ehdottomasti voittoisin taktiikka kantakaupungissa.

Visa större karta

2. Draftaus eli imussa ajaminen

Tiukkoja vastustajia vastaan tulee säästää voimia, joten aja kilpakumppansi imussa pitkät suorat ja keskitä iskut risteyksiin tai muihin paikkoihin, joissa voi "taktikoida".

Pidä huoli siitä, että vetäjä tietää sinun olevan takanasi. Näin viime keväänä läheltä piti -tilanteen, melkein ketjukolarin, kun kolme nopeata pyöräilijää draftasivat toisiaan siihen asti, kunnes hidas pyöräilijä siirtyi eteen. On muuten hauska ääni, kun kolme kilpapyörää lukitsee renkaat vuorollaan ja huutelee tietä!3. Singlespeed eli sinkula

Sinkula on loistava peli tempoilevaan ajoon, siis kaupunkikisailuun. Olet aina nopein kiihdyttäjä valoista ja sinulla on aina "oikea" vaihde silmässä, kun joudut hidastelemaan ja kiihdyttämään uudestaan. Totta kai välityksen pitää olla hyvä, Trek District ('10) on ainakin loistava ratsu tähän leikkiin.Neljäs, hieman kyseenalainen taktiikka - "mummopussittaminen"

Vanha kunnon "pussittaminen" toimii hetkittäisesti ja antaa pientä, yleensä lyhytkestoista, etua kanssapyöräilijään.
Homma toimii niin, että huomaat kauempana edessä selvästi hitaamman pyöräilijän ja ajoitat oman ohitusiskusi juuri hänen kohdalleen. Olettaen, että olet itse kilpakumppanisi takana. Vastustajasi joutuu hidastamaan, koska hän on "pussissa" hitaan pyöräilijän takana. Pussittaminen Christiania biken, pyöräteiden täysperävaunun, taakse antaa suurimman edun.  Arvioi etu suhteessa epäurheilijamaisen käytöksen aiheuttamaan mielipahaan - käytä harkiten :).

VAROITUS

Muutama varoituksen sana kaupunkikisailusta. Nopea ja tempoileva ajo on riskialtista puuhaa - varo kisailua erityisesti koulujen lähistöllä - pikkulapset tarvitsevat monesti koko pyöräkaistan.
Toiseksi kiihdyttäminen valoista (sinkulalla) venyttää ketjut. Uudet hankittava vähintään kerran kaudessa.

2 kommenttia:

  1. http://www.fillarifoorumi.fi/forum/showthread.php?44065-Ty%F6matkatemmon-s%E4%E4nn%F6t
    Siellä on kasattu pistesysteemillä työmatkapyöräilyn kisaa. :D

    VastaaPoista
  2. En tiennytkään, että tämä on näin suosittu aihe! Tai olisihan se pitänyt arvata...:)

    VastaaPoista